Gazzeli Yetimler Türkiye’ye Emanet

19.05.2021 | 
Gazzeli Yetimler Türkiye’ye Emanet

Yetim Vakfı olarak işgalci İsrail’in saldırıları sonucu yetim kalan Gazzeli çocuklar ve aileler için yardım çalışmalarımız devam ediyor.

Gazze’de İsrail’in son saldırılarında yüzlerce kişi şehit oldu, binlerce kişi yaralandı ve on binlerce kişi ise evlerini kaybetti.

Dünyada çok sayıda ülke bu saldırıları görmezden geliyor. Yıllardır ülkelerinde adeta açık cezaevi hayatı yaşayan Filistin halkı, son saldırılardan sonra çok daha zor durumda mücadele veriyor.

Vakıf olarak başlattığımız ‘Gazze’de Yetimler Bizi Bekler’ kampanyası ile yetimlere sahip çıkıyor ve tüm zorluklara rağmen Filistin halkının yaralarını sarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“Zulüm Bitene Kadar Kardeşlerimizin Yanında Olacağız”

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz, “İşgalci güçlerin sivil insanlara yönelik katliamlarını kınıyoruz. Bizler STK’lar olarak Gazze halkının yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Hayırseverlerimizin yardımlarını Gazzeli yetim çocuklar ve ailelerine ulaştıracaklarını aktaran Yılmaz, “Gazzeli yetim yavrularımızı sponsorluk sistemimizle destekleyeceğiz. Ailelerimize ayni ve nakdi destekler vereceğiz. Zulüm bitene kadar kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İsrail Yıkımı Devam Ediyor

İsrail saldırılıları dün olduğu gibi bugün de Gazzeli ailelerin yaşadığı evleri hedef alıyor. 1948 işgalinden bu yana evi 5’den fazla kez yıkılan aileler bulunuyor. İsrail’in 2008 yılı sonu ve 2009 başındaki saldırılarında 17 binin üzerinde ev yerle bir edildi ya da ağır hasar gördü. Son saldırılarda ise yıkımın maliyeti yine milyonlarca doları aştı.

İsrail Kadın Ve Çocukları Hedef Alıyor

Nüfusun yüzde 38’i 15 yaş altı çocuklardan oluşan Gazze’de abluka ve saldırılarında en büyük zararı kadın ve çocuklar görüyor. Son 10 yılda İsrail saldırılarında Filistin’de şehit edilen çocuk sayısı 970 olurken en az 12 bin 500 çocuk yaralandı. Ayrıca İsrail hapishanelerinde tutulan çocuk sayısı 200’ün üzerinde.

Çocukların Eğitim Hakkı Gasp Ediliyor

İşgalci İsrail güçleri havadan ve karadan yaptığı saldırılarla okulları ve eğitim merkezlerini özellikle hedef alıyor. Gazze’de 259 okul İsrail saldırılar nedeniyle yerle bir edildi. Mevcut öğrenciler için zaten yetersiz olan okullar bir de İsrail saldırılarıyla yok ediliyor. En az 22 bin çocuğun yetim olduğu Gazze’de her 4 çocuktan 1’i sürekli olarak psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu sayı toplamda 300 bini aşıyor.  Filistin’de sayıları 20 bini bulan engelli çocukların yüzde 38’i hiç eğitim alamıyor. Yine 15 yaşına gelen erkek çocukların yüzde 25’i ailelerine ekonomik katkı için çalışmak zorunda kalıyor. 500 binden fazla çocuk eğitimine devam edebilmek için insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Destek Olmak İçin

Sizler de Gazzeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için https://bagis.yetimvakfi.org.tr/donate  tıklayıp online bağış yapabilirsiniz. Yetim yazıp 9868'e göndererek bir yetime 10 TL destek olabilirsiniz. Ayrıca daha fazla bilgi için 0 212 970 6060 arayabilirsiniz.

Son Eklenenler

Bu Ramazan Kalbine Dokun

Ramazan, iyiliklerin en çok yapıldığı; gönüllerin en çok fethedildiği ay. Zekâtlarınız ve bağışlarınızla 21 ülkede, on binlerce gönle dokunacağız.

  • 12.02.2024

Yetim Vakfı 500 Binden Fazla Depremzedeye Ulaştı

Afetin ilk gününden itibaren 600’e yakın gönüllü ve 150’yi aşkın araçla birlikte Adıyaman ve Hatay’da bulunan koordinasyon merkezlerimiz üzerinden 60 TIR’lık insani yardım malzemes

  • 06.02.2024

Yetim Vakfı'nın 2023 Karnesi İyiliklerle Dolu

33 Ülkede 1 Milyon 432 Bin 659 Kişinin Yüzü Güldü Yetim çocuklar için koştuğumuz bir seneyi daha geride bıraktık.

  • 02.01.2024