Vakfımız Filistin İstişare Toplantısına Katıldı

21.05.2021 | 
Vakfımız Filistin İstişare Toplantısına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Sivil Toplum Kuruluşları Filistin İstişare Toplantısı, 51 STK’nın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katılımcılara teşekkür ederek, “Bugün büyük bir mana, asil bir dert ve yüce bir gaye etrafında bir araya geldik. Kudüs davamız için yapabileceklerimizi istişare edeceğiz. Yüce Rabbimden toplantımızın hayırlı neticelere vesile olmasını niyaz ediyorum.” dedi.

Kudüs’ü konuşmanın, bir şehri konuşmaktan öte insanlığın istikbalini, dünya barışını ve İslam ümmetinin izzetini konuşmak olduğunu ifade eden Erbaş, Kudüs’te yaşananların, dünyanın efendisi olduğunu zanneden zalim bir terör devletinin bugün insanlık için nasıl bir musibete dönüştüğünü gösterdiğini kaydetti.

Tüm Sivil Toplum Kuruluşların söz aldığı Filistin İstişare Toplantısı’nda konuşan Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz Diyanet İşleri Başkanlığı’na (DİB), DİB Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’a ve değerli fikirleriyle katkı sağlayan tüm STK temsilcilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında öncelikle Filistin ve Gazze’deki çocuk ve yetim tablosunu aktardı.

2 milyonluk Gazze nüfusunun yarısının çocuk olduğu ve her dört çocuktan birinin psikososyal desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, “Aynı dili konuşmaları hasebiyle Türkiye’de bulunan Suriyeli psikolog ve psikiyatrların da organizasyonu halinde Gazze’de destek verebilecekleri; bölgede 1700’ü aşkın yaralının - başta çocuklar olmak üzere - acil olanlarının Türkiye’ye getirilerek tedavilerine başlanması gerekiyor.”

‘Yıkılan evleri onarmalıyız’

Gazze’de bulunan toplam 22 bin civarı yetim çocuğun DİB organizasyonunda Türkiye’nin camilerinin destekleriyle hamilik sistemi içerisine alınmaları ve yine evi yıkılmış yetim çocukların da yine cami merkezli bir destekle evlerinin tamir edilmesi gerektiğini ifade eden Murat Yılmaz, “Mescid-i Aksa’ya 1969 yılında yapılan yakma girişimi sonrası kurulan İslam işbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Filistin’le ilgili acilen katı yaptırım kararları almalı ve İslam ülkelerinin İsrail’e karşı birlikte hareket etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Gazze halkı içme suyuna ulaşamıyor

“Okullara sığınan 50 bin civarı Filistinli kardeşimizin başta temiz su ve gıda olmak üzere acil ihtiyaçlarının derhal karşılanması ve bu kardeşlerimizin ahlaksız İsrail saldırıları nedeniyle hala güvenlik sorunu yaşıyor” diyen Yılmaz, “Filistin’deki arama kurtarma personel ve imkanlarının kısıtlı olduğundan hareketle eğitim ve araç gereç konusundaki yetersizliklerin TİKA öncülüğünde acil giderilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Temiz suya erişimleri %96 oranında kısıtlı olan Gazze halkına temiz su ulaştırılması ve bunun teknik olarak desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Son Eklenenler

Bu Ramazan Kalbine Dokun

Ramazan, iyiliklerin en çok yapıldığı; gönüllerin en çok fethedildiği ay. Zekâtlarınız ve bağışlarınızla 21 ülkede, on binlerce gönle dokunacağız.

  • 12.02.2024

Yetim Vakfı 500 Binden Fazla Depremzedeye Ulaştı

Afetin ilk gününden itibaren 600’e yakın gönüllü ve 150’yi aşkın araçla birlikte Adıyaman ve Hatay’da bulunan koordinasyon merkezlerimiz üzerinden 60 TIR’lık insani yardım malzemes

  • 06.02.2024

Yetim Vakfı'nın 2023 Karnesi İyiliklerle Dolu

33 Ülkede 1 Milyon 432 Bin 659 Kişinin Yüzü Güldü Yetim çocuklar için koştuğumuz bir seneyi daha geride bıraktık.

  • 02.01.2024